Meetthemaker day 8

meetthemaker, day 8, love to make deken, gehaakt, mohair, wol

Meetthemaker: day 8.
Love to make.

Het leukste vind ik om producten te maken waarvan ik niet van tevoren weet hoe en / of wat het zal zijn. Het maakt me blij als ik alles wat ik weet over steken en technieken kan loslaten. Werken zonder na te denken en verrast te worden door het eindresultaat. Een goed voorbeeld is een serie dekens die ik heb gemaakt van een mooie kwaliteit mohair. Ik wilde een deken die de eigenschappen van het garen het best tot zijn recht liet komen. Door over te slaan wat ik wist, werd het precies wat het moest zijn. Een deken met een eigen karakter dat zacht, super luchtig, licht van gewicht en ondanks de open structuur heerlijk warm is.  Als de klant dan ook dat ervaart wat ik erin heb gestopt, dan is de beloning compleet!

I like to make products that I do not know in advance how and / or what it will be like. It makes me happy when I can let go of everything I know about stitches and techniques. Working without thinking and being surprised by the end result. A good example is a series of blankets that I made from a beautiful quality mohair. I wanted a blanket that showed the qualities of the yarn to its best advantage. By skipping what I knew, it became exactly what it was supposed to be. A blanket with its own character that is soft, super airy, lightweight and despite the open structure is wonderfully warm. If the customer also experiences what I put into it, then the reward is complete!

Meetthemaker 2020: day 8: “Love to make” March 8.
Marchmeetthemaker.