Perro sin Pelo

peruaans hondje, Perro sin Pelo del Peru, hondje, gehaakt, amigurumi, stippen, katoen, haken

Peruaans hondje

Hola, leuk je te ontmoeten!

Ik ben Pelusa een rashond uit Peru.

Hier in Nederland noemen ze me de Peruaanse naakthond. Vanwege mijn naaktheid; en dat terwijl ik niet helemaal naakt hoef te zijn, want ik mag gewoon wat haar op mijn hoofd, staart en voeten hebben.

In mijn geboorteland noemen ze me Perro sin Pelo del Peru. Daar weten ze dat ik al een eeuwenoude achtergrond heb.
Door mijn kaalheid  word ik door het overgrote deel van de bevolking gezien als lelijk, hoewel ik een zacht en voorzichtig karakter heb. Bovendien ben ik slim, alert, zachtaardig maar niet slaafs, kan ik heel goed jagen en ben ik vanwege mijn alertheid ook heel waaks. De meeste boeren aan de kust weten mij gelukkig wel te waarderen om mijn karaktereigenschappen. En daarnaast geloven ze dat ik speciale gaven heb en word ik om die reden beschermd.
Om mij te eren ben ik op het aardewerk van diverse Peruaanse culturen afgebeeld.

Dus …. houd je van Peru en/of van hondjes  dan kun je niet om dit schattige, gehaakte Peruaanse hondje heen!
Het is een eenvoudig haakpatroon dus als je de basissteken beheerst kun je er ook als beginnende haakster/haker prima mee uit de voeten.

Je kunt hier klikken voor het haakpatroon

Wil je graag een haakworkshop volgen? klik dan hier

Ik zou het leuk vinden als je me volgt op insta