• Yolande van den Boom, haakworkshops, Eindhoven

Na mijn afstuderen aan de mode-academie ben ik 10 jaar werkzaam geweest als mode-ontwerpster. Sinds 15 jaar heb ik me toegelegd op het brede scala aan handwerktechnieken waarvan haken mijn specialisatie is geworden.

Naast mijn vrije werk (vandenboomvanfransvanpiete.nl)  en mijn werkzaamheden als docent, werk ik als free-lance designer, ben ik schrijfster van het boek “Haken in Ibiza style” (uitgegeven door Forte), verkoop ik haakpatronen en haakproducten via de webshop, en schrijf ik als ik tijd heb een stukje op mijn blog

Mijn liefde voor het handwerken en textiel in het algemeen is te danken aan mijn moeder en mijn tante. Deze prachtige vrouwen waren voor mij het toonbeeld van aandacht, ambacht, kwaliteit en gezelligheid. En dat is precies waar ik in mijn werk en bij alle haakworkshops naar streef.
De inspiratie voor mijn werk haal ik uit de lieve mensen om mij heen, uit alle kleuren, de natuur, reizen, kunst, de jaargetijden, muziek, stilte en natuurlijk uit het eindeloos uitproberen. Een ding is zeker! Elke dag is te kort voor mij.